Kunstwerken van Peter Händel

Toont alle 2 resultaten

Over Peter Händel

Peter Handel is een kunstenaar van internationale allure. Hij werd in 1949 geboren in Anklam, Oost-Duitsland. 1968 – 1971 studie kunst en sport, 1977 – 1982 docentschap aan de GHS Duisburg, sinds 1979 freelance kunstenaar.

Handels’ kunst ontwikkelde zich uit de Amerikaanse fotorealismebeweging van de jaren 1970, waarin de visuele realiteit van het dagelijks leven realistisch wordt weergegeven, zonder tussenkomst van emotie. Hij transformeert zijn naaktfoto’s in hyperrealistische schilderijen en grafieken die spelen met de wederzijdse conditionaliteit van realiteits-representerende of realiteit-simulerende beelden en mediakunst.

Door een minutieuze navolging reflecteert Handel dus op het fotografische beeld en de symboliek ervan, vaak op een extra niveau van realiteit, wanneer er schijnbaar opgeplakte of opgehangen foto’s naast het geschilderde niveau staan.

De ontmoeting met de schilder Peter Handel onthult een oud-meesterlijke vaardigheid. In het creatieve proces van de hoogst realistische naakten, worden licht en schaduw, plasticiteit en vorm gemoduleerd met verschillende lagen en door glazuur aan te brengen. Handel benadert zijn schilderij langzaam en komt op een subjectieve manier tot een zelfstandig resultaat.

2