Kunstwerken van Nico Vrielink

Toont alle 4 resultaten

Over Nico Vrielink

Nico Vrielink is in 1958 geboren in Nederland. Reeds op jonge leeftijd voelt hij zich tot een artistieke loopbaan aangetrokken. Zijn ouders schrijven hem in bij de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en later bij de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Eindhoven.

Met zijn kunstenaarsdiploma op zak vertrekt hij naar Singapore waar hij Jeane ontmoet. Die ontmoeting zou in zijn leven een echt keerpunt betekenen. Jeane loopt sindsdien als een rode draad door het werk van de kunstenaar heen.

Nico Vrielink werkt volgens de academische methode, d.w.z. van donker naar helder. Naast zijn Jeane ligt een ander thema hem bijzonder na aan het hart: de Oosterse mystiek, een serene reproductie van de stilte en van het innerlijke. Ook Jeane wordt gaandeweg steeds serener en gereserveerder op doek gebracht en ook de decors worden steeds sterker door mystiek doordrenkt.

Het werk van Nico Vrielink wordt wereldwijd verkocht en geëxposeerd: Wenen, Amsterdam, Antwerpen, Kortrijk, Las Vegas, New York, Singapore, Miami, Frankfurt, Los Angeles, Rotterdam, Djakarta, Gent, San Francisco, Knokke, Berlijn, Boston en indrukwekkende lijst die nog steeds aan sterke groei onderhevig is. Het werk van Nico Vrielink maakt deel uit van belangrijke museum-, bedrijfs- en privécollecties en er zijn inmiddels 6 boeken verschenen over het werk en het leven van deze bijzondere kunstenaar.

4