Kunstwerken van Karel Appel

Resultaat 1–9 van de 10 resultaten wordt getoond

Over Karel Appel

Christiaan Karel Appel 25 april 1921 – 3 mei 2006) was een Nederlandse schilder, beeldhouwer en dichter. Hij begon op veertienjarige leeftijd met schilderen en studeerde in de jaren veertig aan de Rijksakademie in Amsterdam. Hij was een van de oprichters van de avant-gardebeweging CoBrA in 1948. Hij was ook een fervent beeldhouwer en had werken in het MoMA en andere musea over de hele wereld.

Jeugd
Christiaan Karel Appel werd geboren op 25 april 1921 in het huis van zijn ouders aan de Dapperstraat 7 in Amsterdam, Nederland. Als kind werd hij vaak ‘Kik’ genoemd. Op de begane grond had zijn vader, Jan Appel, een kapperszaak. Zijn moeder, geboren Johanna Chevalier, was een afstammeling van Franse Hugenoten. Karel Appel had drie broers.

Op zijn veertiende maakte Appel zijn eerste echte schilderij op doek, een stilleven van een fruitmand. Voor zijn vijftiende verjaardag schonk zijn rijke oom Karel Chevalier hem een verfset en een schildersezel. Chevalier was zelf een fervent amateurschilder en gaf zijn naamgenoot enkele lessen in schilderen.

10