Kunstwerken van Erwin Olaf

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Over Erwin Olaf

Erwin Olaf, eigenlijk Erwin Olaf Springveld (Hilversum, 2 juli 1959), is een Nederlands fotograaf. Hij werkt sinds de jaren 1980 in Amsterdam.

Olaf groeide op in Hilversum en ging na de middelbare school naar de School voor Journalistiek in Utrecht. Hier koos hij voor fotograferen. Na zijn studie liep Erwin Olaf stage bij fotograaf André Ruigrok.

Na zijn afstuderen in 1980 richtte hij zich kort op documentaire fotografie. Tijdens een foto-opdracht van COC Nederland kwam Olaf in contact met de choreograaf Hans van Manen. Ze zijn daarna bevriend gebleven en ter ere van de negentigste verjaardag van Hans van Manen heeft Erwin Olaf een fotoserie gemaakt. Nadat Olaf in 1983 in contact kwam met Robert Mapplethorpe en Paul Blanca verkoos hij de geënsceneerde fotografie.

Erwin Olaf bij de lancering van de anti homogeweld app “Bashing”.

Erwin Olaf, zelf homoseksueel, is voorvechter van homo-emancipatie, tweemaal is hij tijdens een actie betrokken bij een incident dat publiciteit trekt In 2011 ontving Olaf, samen met het Amsterdamse politienetwerk Roze in Blauw, de Bob Angelo Penning van COC Nederland.

De hoogste prijs die ooit voor een foto van Olaf op een veiling is betaald, bedraagt 27.168 euro. Het bedrag werd in New York in oktober 2009 geboden op de foto Hope 5 uit de serie Hope Portraits (2005).

In 2010 was Olaf een van de zes gasten in het televisieprogramma Zomergasten van de VPRO.

0