Kunstwerken van Arno Arts

Enig resultaat

Over Arno Arts

Arno Arts (Boxmeer13 juni 1947 – Arnhem3 april 2018) was een Nederlands beeldend kunstenaar.

Arts kreeg zijn opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Hij begon zijn artistieke loopbaan met het beschilderen van porseleinen borden. In de begintijd maakte hij vooral tekeningen met kleurpotlood. Naast tekeningen, schilderijen en grafiek maakt hij beelden, multiples en conceptuele werken waarbij hij gebruikmaakt van gemengde techniek. Ook werkte hij met glas en keramiek, fotografeert hij en deed hij performances.

Zijn werk doet denken aan popart. Hij gaf aan motieven uit de reclame en clichés uit de populaire media een spitsvondige draai die bij de toeschouwer een aha-erlebnis kan oproepen. Tot de terugkerende thema’s binnen zijn werk behoren kunst, kunstenaarschap en zelfportret. Hij speelde graag met woorden. Een van zijn lijfspreuken was bijvoorbeeld: A work of Arts is a Joy Forever.

Arts was met zijn atelier gevestigd in een oude kruidenierswinkel in de wijk Klarendal in Arnhem; de etalages werden door hemzelf of door gastexposanten ingericht met wisselende installaties. Arts was in zijn woonplaats in de loop der jaren met zijn acties herhaaldelijk in de publiciteit gekomen. Hij gaf leiding aan masterclasses en aan kunstprojecten met buurtbewoners.

Voor opdrachten en tentoonstellingen realiseerde hij sculpturen in de openbare ruimte. aanleiding van het idee tot samenvoeging van Arnhem en Nijmegen bedacht hij de naam ‘Arnijm’ en maakte daarvoor verschillende kunstwerken, waaronder de website arnijm.nl, waaraan vrijwilligers bijdragen konden opsturen als een eigentijdse variant van de mail arte-mail art.

Arts overleed op 3 april 2018 op zeventigjarige leeftijd na een ziekbed van enkele maanden

1