Kunstwerken van John Swannell

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Over John Swannell

John Swannell (geboren 27 december 1946) is een Britse fotograaf.

Swannell werd in 1946 in Londen geboren. Nadat hij op 16-jarige leeftijd van school kwam, werkte Swannell eerst als assistent bij Vogue Studios en assisteerde hij vervolgens vier jaar David Bailey voordat hij zijn eigen studio oprichtte.

De volgende tien jaar bracht hij door met reizen en werken voor tijdschriften als Vogue, Harpers & Queen, The Sunday Times en Tatler. Gedurende deze tijd ontwikkelde hij zijn zeer kenmerkende, individuele stijl in zowel mode- als schoonheidsfotografie.

Swannell leverde de foto voor de hoes van het album The Man in the Bowler Hat uit 1973 en het album Mr. Mick uit 1976 van de Britse rockgroep Stackridge, en heeft vele andere fotocredits op zijn naam staan.

Hij staat bekend om zijn koninklijke portretfoto’s. Andere portretopdrachten waren de kerstkaart van 2004 voor Tony en Cherie Blair; Richard Attenborough, Michael Caine, Christopher Nolan, Elkie Brooks, Bryan Ferry, Norman Foster, Bob Hoskins, Glenda Jackson, Tom Jones, Ken Livingstone, Joanna Lumley.

In 2019 organiseerde Clarendon Fine Art een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk.

0