Kunstwerken van Piet Warffemius

Geen kunstwerken gevonden
Piet Warffemius

Over Piet Warffemius

Kunstenaar Piet Warffemius, geboren in 1956 te Den Haag, heeft van 1974 tot 1979 de richting Schilderen en Monumentaal aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag gevolgd.

Het oeuvre van Warffemius bestaat uit linnen schilderijen met acryl, sculpturen van brons, staal en karton, en werk op papier. Als hij met papier werkt, maakt hij gebruik van houtskool, Oost-Indische inkt of acryl. De natuur is het hoofdthema van de creaties van Warffemius; in het gros van zijn werk worden bomen en planten verbeeld. Reizen die hij heeft gemaakt naar onder andere Egypte, Turkije, Kenia en Thailand, hebben zijn kunstwerken ook beïnvloed. Aspecten van deze landen zijn terug te zien, zoals de natuur. Door de jaren heen hebben de schilderijen van Warffemius een steeds losser en spontaner karakter gekregen. Zijn werken doen vrij aan; licht en transparantie zijn belangrijke elementen hierin.

Ook de sculpturen van Warffemius, die veelal van brons en staal worden gemaakt, verbeelden bomen en planten. Alhoewel ze stoer en robuust aandoen, hebben ze ook een poëtische uitstraling. Recentelijk heeft de kunstenaar ook enkele werken gemaakt die zich begeven tussen kunst en vormgeving. Zo heeft hij een sculptuur van een boom gemaakt dat dient als bank.

Naast zijn werk als kunstenaar is Warffemius in 2007 gastprofessor geweest aan de Academy of Fine Arts te Hamburg. Wereldwijd heeft hij veel solo- en groepstentoonstellingen gehad, waaronder bij het National Museum of Singapore en de Galerie La Ferronnerie in Parijs. Zijn werk is vertegenwoordigd in de collecties van het Kruithuis in ‘s-Hertogenbosch, maar ook bij particulieren en bedrijven. Warffemius heeft verschillende prijzen ontvangen voor zijn oeuvre: in 1997 de Jacob Hartog Prijs en in 1980 de Godonprijs.