Kunstwerken van Corneille

L'amour au jour le jour: Afmetingen blad: h42x b58 cm.
Conditie: Goede staat
Nummer: HC 13/25

L'amour au jour le jour

jaar:
1996
afmetingen:
h29.0 x b48.0 cm 
categorie:
Grafiek 
techniek:
Zeefdruk
prijs:
€ 225.00 
gesigneerd:
rechtsonder met potlood gesigneerd 
Bestellen     Bekijk
overture sur l'ete: Afmetingen blad: h65 x b75 cm.
Conditie: Goede staat
Nummer: 57/200

overture sur l'ete

jaar:
1981
afmetingen:
h50.0 x b65.0 cm 
categorie:
Grafiek 
techniek:
Zeefdruk
prijs:
€ 295.00 
gesigneerd:
rechtsonder met potlood gesigneerd 
Bestellen     Bekijk
Corneille

Over Corneille

Corneille wordt op 3 juli 1922 als Guillaume Corneille van Beverloo uit Nederlandse ouders in Luik (België) geboren. In 1940 verhuisd Corneille naar Amsterdam waar hij studeert aan de Kunstnijverheidsschool en een cursus tekenen en etsen volgt aan de Rijksacademie voor beeldende Kunsten.

In 1948 richt Corneille samen met Constant, Appel, Rooskens en Wolvecamp de ‘Nederlandse Experimentele Groep` op. Deze groep vertegenwoordigt later dat jaar de ‘Amsterdamse’ tak van de CoBrA groep die in Parijs wordt opgericht. CoBrA is een schilderscollectief van beginnende kunstschilders uit Copenhage, Brussel en Amsterdam. Als symbool gebruiken zij de opgerolde cobraslang. De groep bestaat slechts 3 jaar maar is bij zo’n groot publiek bekend dat zelfs vandaag de dag de CoBrA groep nog steeds wereldfaam geniet.

In 1950 vestigt Corneille zich in Parijs, waar hij deelneemt aan verschillende tentoonstellingen. Vanuit Parijs reist hij de hele wereld over, in 1947 gaat hij naar Hongarije, een jaar later reist hij voor het eerst naar Noord-Afrika, hij bezoekt Denemarken en Zweden en trekt in de daarop volgende jaren verder naar Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Midden-Afrika. De verre reizen vormen een grote inspiratiebron voor zijn kunstwerken. In zijn vroege werk uit de jaren 50 zijn vooral indrukken uit Afrika terug te vinden in zijn werk. Begin jaren 60 zijn met name Midden Amerika en het Caribische gebied van invloed op het werk van Corneille. In zijn doeken, vaak landschappen en steden gezien vanuit `vogelperspectief`, komt meer beweging door de versterking van kleurcontrasten en compacte vormen. Vanaf de late jaren zestig krijgt Corneille`s werk een figuratiever karakter en treden de grote kleurvlakken op de voorgrond. In een lyrische stijl, die hij niet meer verlaat, verhaalt Corneille van wat hij heeft gezien en meegemaakt en schildert hij visioenen van tropische landschappen en tuinen, bevolkt door planten, dieren en vrouwen. Zijn werken zijn altijd uitbundig van kleur en lijken vaak een passage uit een verhaal of gedicht.

Inmiddels is Corneille uitgegroeid tot een van de populairste Nederlandse schilders van zijn tijd en geniet zijn werk grote internationale bekendheid. Het werk van Corneille is over de hele wereld te zien. In bijna elke grote stad op de wereld is er wel een expositie geweest of is er momenteel een gaande.